Røddernes aften - for rod(e)hoveder i alle aldre

Bliv klogere på de dele af planterne, vi ikke kan se – rødderne! Nu kan du gå på opdagelse i røddernes hemmelige liv. DeepFrontier er et stor forskningsprojekt, der studerer forskellige planters rødder ned til fem meters dybde. På Københavns Universitets forsøgsgård, Højbakkegaard ved Taastrup findes unikke faciliteter til at studere rødder i de dybe jordlag - og vi vil gerne invitere dig udenfor til en sommeraften i røddernes tegn.

2017.05.24 | Camilla Mathiesen

Date Thu 22 Jun
Time 18:00 20:00
Location Højbakkegård Allé 30, 2630 Taastrup

Man ved meget lidt om, hvad der foregår i de dybe jordlag – og hvad de dybe rødder og deres optag af vand og næring i dybden betyder for planternes trivsel og vækst. Dét kan få betydning for, hvor vores mad skal komme fra i fremtiden. Vand og næringsstoffer til produktion af fødevarer er begrænsede, og normalt vokser landbrugsafgrøder ikke meget dybere end 1-2 meter ned. Men nu undersøger DeepFrontier projektet, om man kan hente ressourcerne i de dybe jordlag og på den måde øge produktionen af fødevarer på en bæredygtig måde. Kom og følg røddernes vej ned gennem de fire meter høje rodtårne, kom tæt på forsøgene i marken og blive klogere på jord og planters samspil. Vi tænder op i grillen, og giver en sodavand, så tag et tæppe og madkurven med.  Du får også en pose frø med hjem til haven eller altankassen, og der er konkurrence for haveglade børn.

Transport: Bus 116 kører fra Hedehusene Station og fra Høje Taastrup Station. Højbakkegård ligger ca. 800 meter fra stoppestedet Agrovej på denne rute.

Arrangement er gratis.

Arrangører: ICROFS, Københavns Universitet

Events